Wij kopen proccessors

Bel ons nummer +31 (0)88 4688 468

We kopen processors (van elk apparaat) en wij betalen u aan de hand hoeveel edelmetalen (zoals goud, platina, zilver en palladium)  die er in gevonden worden. Zie wat andere computer schroot voor waarde heeft en wat wij kopen.

De processor (CPU: Central Processing Unit) is het brein van de PC. Het bevat miljoenen tot miljarden microscopische transistors en een paar honderd vergulde pennetjes. Processors zijn een van de meest waarde volle onderdeel van een PC. Oudere processors zijn over het algemeen groter en hebben meer royale goud plating dan de meer moderne PC: 386/486 en Pentium chips zijn bijzonder waardevol. Hier is wat meer informatie over 486’s.

Processor op een moederboard

De processor is herkenbaar als een groot rechthoekig of vierkant chip die direct wordt aangesloten op het moederbord. Het is meestal de grootste chip in de pc. Intel en AMD zijn de grootste fabrikanten van PC-processor, echter IBM, ARM, Motorola en anderen maken ze net zo goed. Aan een processor zit vaak een koellichaam vast en hierop zit vaak ook een kleine ventilator. Koellichamen zijn meestal van aluminium, die weinig schroot waarde heeft.

 

Processors worden ook gevonden op videokaarten (daar heten ze GPU: Graphics Processing Units), in mobiele telefoons, iPods en iPads, en de meeste andere elektronische apparaten. Over het algemeen onderscheidt alleen de computer-processors door zijn grootte en is daardoor rendabeler en wordt er meer aan verdient.

De waarde van de processor is sterk afhankelijk van het model. Zoals hierboven vermeld, oudere processoren hebben algemeen hogere edelmetaal gehalte.

Wat betalen wij

  • Processors variëren sterk in prijs van € 8 per kilo tot € 150 per kilo
    • Moderne slot processors zijn ongeveer € 8
    • Pentium 3 en 4 processors zijn ongeveer € 20 per kilo
    • Keramische processoren zijn veel meer waard € 60 per kilo voor een Pentium Pro € 95 per kilo voor een 486!

Beginnen

Om te beginnen, neem dan contact met ons op  over uw processors voor een prijsopgave en de transport arrangementen. Er zijn minimum verzendkosten hoeveelheden voor de processors om uw winstgevendheid ( 2,5 kg) te garanderen.

verzameling van verschillende processors

oudere keramische processors

Verschillende generaties van Intel-processors.

 

 

 

 

 

Bel ons en zet uw “schroot om in geld”

+31 (0)88 4688 468 

Laat ons een antwoord geven op uw vragen over uw goud, zilver, platina, palladium of elektronica-afval  en zorg te dragen voor transport en de betaling!  Voel je vrij om ons te e-mailen op: info@elephantrefinery.nl