Wij kopen circuitboards

Bel ons nummer 0227-750749 

We kopen printplaten van elk apparaat en betalen u voor de edelmetalen (zoals goud, platina, zilver en palladium) die er binnen in zitten. We kopen printplaten van computers, mobiele telefoons, telecommunicatie apparatuur, servers, militaire apparatuur, auto-elektronica en vele andere bronnen. Voor computer specifieke schroot, zien hier welke onderdelen waarde hebben en ons aankoopbeleid.

Printplaten zijn de ruggengraat van de informatie voorzieningen; ze hebben ook een belangrijkste bron aan waarde. De kostbare metalen bevinden in verschillende bronnen van de printplaat.

Bronnen van edelmetaal in Circuit Boards

Connector strippen

De connectoren waar de circuitboards verbinding maken met andere boards zijn meestal verguld. Goud is ideaal voor elke aansluiting applicatie, want het is een uitstekende geleider, is gemakkelijk te bedekken en is zeer goed bestand tegen verwering. Vingers zijn zeer waarde vol en kost ook weinig om te versturen. Wij kopen de connectorstrips ook afzonderlijk.

De rode cirkel schetst de vergulde ‘vinger’ van de printplaat.

connector Pinnen

Dit zijn pennetjes in houders, waar andere componenten aangesloten worden op het bord. We kunnen connector pennetjes afzonderlijk kopen.

De breuk laat de vergulde pennetjes zien binnen deze connector

Deze pennetjes zijn verwijderd van een printplaat. U kunt de goudlaag zien.

 

 

 

 

 

 

IC-chips en gemonteerde onderdelen

Sommige van de componenten (transistors, IC-chips), die bevestig zijn op de bord kan rijk zijn aan zilver, palladium en andere edelmetalen. Processors, geheugenchips en andere high performance componenten kunnen ook vaak edelmetaal bezitten. Het soldeer kan ook zilver bezitten. Sommige componenten (weerstanden, condensatoren) hebben weinig tot geen waarde. Het verwijderen van grote condensatoren (die zwaar kunnen zijn) van de printplaat kun je de opbrengst verbeteren.

Ingezoomd op een printplaat. De groene pijlen wijzen naar onderdelen met vergulde pennen die waardevol (transistors) zijn. De rode pijlen geven omvangrijk, waarde componenten laag (weerstanden, spoelen, condensatoren).

Hoge kwaliteit IC-chips gevonden op een Motorola boord. Let op de goud plating.

sporen

Sporen zijn de gedrukte ‘draden’ op het bord dat de componenten met elkaar te verbinden. Deze zijn meestal van koper (wat een lage waarde heeft), maar oudere of high performance boards, ze kunnen zijn voor zien met goud verbindingen.

Deze circuitboard heeft een lage waarde aan volumineuze onderdelen, maar de sporen zijn van goud.

Dit is een mooi bord met goud sporen, vingers en waardevolle IC-chips. Het is een telecom board.

Printplaten komen voor in verschillende vormen, met grootte en kleine functie`s. De meeste gangbare computer boards zijn vrij uniform in waarde, maar de hoge performance apparatuur kan veel hoger edelmetaal inhoud hebben. In het bijzonder, boards uit:

  1. militaire apparatuur
  2. Telecom apparatuur
  3. Servers, in het bijzonder enterprise klasse

Oudere boards hebben meestal altijd meer edelmetaal – door verbeterde productieprocessen worden de moderne platen goedkoper gemaakt. (met minder edelmetaal.)

Begin

Om te beginnen, neem dan contact met ons op , of stuur ons de details over uw printplaten voor een prijsopgave en de transport mogelijkheden. Er zijn minimale hoeveelheden voor transport van printplaten om uw winstgevendheid (algemeen 25-50 kg) te verzekeren, wij kunnen met u, uw plannen evalueren om de juiste verzendkosten strategie te vinden.

Printplaat met gouden connector pinnen en een omvangrijk condensator

Hoge kwaliteit printplaat met de vingers, pennen en ICs

Schakelingen met omvangrijke componenten in een Gaylord doos.

Medium Grade printplaten in een Gaylord doos

Bel ons en zet uw “schroot om in geld”

0227-750749 

Laat ons je vragen beantwoorden over uw goud, zilver, platina, palladium of elektronica-afval  en zorg te dragen voor de transport en de verwerking!  Voel je vrij om ons te e-mailen op: j.vansikkelerus@outlook.com