Minimale zending beleid

Bel ons +31 (0)88 4688 469

Wij willen dat u zo veel mogelijk geld verdient aan uw afval. De verzendkosten kunnen helaas significant uw winst drukken. Waardoor bepaalde kleinere hoeveelheden van sommige materialen nagenoeg geen winst wordt gegenereerd. Onze minimaal hoeveelheid beleid is gebaseerd op jarenlange ervaring van zendingen van deze goederen en om ervoor te zorgen dat de transporteur niet meer winst maakt dan jij dat doet.

Waarom is verzendkosten een probleem?

Wij kopen een breed scala aan elektronica afval en edelmetaal bevattend materiaal. Niet alle materialen zijn waarde vol als anderen. Bijvoorbeeld hele computers hebben ongeveer 1-1,5 kilo aan printplaten die een kleine hoeveelheid goud en andere edelmetalen bevatten; vaak is er 11 kilo of meer aan staal, aluminium en kunststof wat zeer weinig schroot waarde heeft.

Een zending van een paar dozijn computers zou niet rendabel zijn, omdat de verzendkosten de waarde van het edelmetaal zal overschrijden. (karaat schroot en vergulde materialen hebben over het algemeen voldoende waarde en zijn rendabel genoeg om het te laten transporteren.)

Er zijn twee manieren om dit probleem voor computer schroot op te lossen:

Stuur zeer grote hoeveelheden

Computers: als je meer dan 500 kilo aan computers heb, kunnen we zorgen voor een transport door ze op te halen. Dit is veel goedkoper dan een koerier dienst of transportbedrijf. Voor servers, telecom of militaire apparatuur kan de minimale hoeveelheid minder: ze bezitten over algemeen meer edelmetaal.

Circuit Boards: als je meer dan 25-50 kilo aan printplaten heb, is bulkvervoer goedkoop. Printplaten variëren sterk, dus we zullen samen met u een plan maken voor de transport van uw materiaal.

Demonteer de Computers

Verwijder de lage houdende onderdelen en stuur alleen de waarde volle componenten op. Deze methode help op twee manieren:

1. Wij kunnen componenten gemakkelijker verwerken, en dat betekent dat we een hogere prijs kunnen aanbieden en

2. De waarde volle componenten kunnen veel goedkoper worden vervoerd en per kilo meer opbrengst opleveren.

Onze minimum zending hoeveelheden

bestanddeel minimum Hoeveelheid
Karaat Schroot Geen
Non-PC E-Schroot Verschilt
Hele computers 500 kilo
Processors 5 kilo
RAM 2,5 kilo
Printplaten 25-50 kilo
Draad 250-350 kilo
Connectorstrips 2,5 kilo
Vergulde pennetjes 2,5 kilo
Harde schijven 500 kilo
Disc drives Alleen als onderdeel van de hele computers *
Computer Kasten Alleen als onderdeel van de hele computers *
Voedingen Alleen als onderdeel van de hele computers *
Monitors Alleen als onderdeel van de hele computers *
Muizen, toetsenborden Alleen als onderdeel van de hele computers *

* Wij zullen deze randapparatuur voor u gratis recyclen, zolang ze in de minderheid zijn van de zending.

Begin

Om te beginnen, neem dan contact met ons op  over uw materiaal om de prijs en de transport vast te stellen. We kunnen samen met u ervoor zorgen dat uw materiaal je zo hoog mogelijk rendement oplevert.

Bel ons en zet uw “schroot om in geld”

+31 (0)88 4688 469

Laat ons uw vraag beantwoorden over uw goud, zilver, platina, palladium of elektronica-afval  en zorg te dragen voor de transport en de verwerking  Voel je vrij om ons te e-mailen op: info@elephantrefinery.nl