Hoeveel goud zit in een computer

Bel ons op  +31 (0)88 4688 468

Hoeveel goud zit in een PC?

We nemen een oude desktop computer om te laten zien wat waardevol is

Zowel een complete computers of afzonderlijke onderdelen van computers bevatten goud, palladium en andere kostbare materialen. Op een moederboord vinden we goud en andere sporen van edele metalen in hoeveelheden die vergelijkbaar zijn met gedolven erts. Er is voldoende waardevol materiaal om rendabel terug te winnen.

Waarom zijn er edelmetalen in E-Schroot?

Goud is de beste geleider van elektriciteit, en is een goed vervormbaar metaal, goud kan je vormen in micron-dunne draad en het is goed bestand tegen corrosie. Door deze kenmerken maakt goud goed geschikt voor printplaten en processoren. Goud wordt vaak gebruikt bij stekkerverbindingen ( “connectors, vingers”).

Veel printplaten hebben kleine hoeveelheden zilver en palladium in de onderdelen (bijvoorbeeld transistors en capacitors.)

We nemen willekeurig een Computer

 

Typische jaren 90 pc in afwachting van verwerking

 

Binnenkant van bovenstaande computer

Laten we alle onderdelen van een Computer doornemen. Alle Pc’s hebben deze zelfde set aan onderdelen in gebouwd.

  • De kast – Een zwaar, metaal en kunststof behuizing.
  • Voeding – Een zware metalen doos die stroom levert aan alle onderdelen
  • Moederboord (€) – de belangrijkste, op deze grote circuit board zijn alle andere componenten aangesloten
  • Hard Drive – Kleinere metalen doos, dat is de opslag drive van de PC
  • Disk drives – aandrijvingen voor Floppy, CD, DVD en andere media
  • PCI-kaarten (€) – printplaat aangesloten op het moederbord biedt extra functionaliteit, zoals grafische uitvoeringen.
  • RAM geheugenkaart (€) – slanke printplaat is het werkgeheugen van de computer.
  • Processor (€) – vierkante blokje met veel pennetjes, dit is het ‘brein’ van de PC
  • Connectie draden – kabels die de bovenstaande met elkaar te verbinden.

De € teken duidt op een waarde volle component.

De kast

De computerkast houdt de pc samen en is gemaakt van staal en kunststof. Het is de grootste gedeelte van de computer en heeft nagenoeg geen waarde (staal is enkele centen per kilo waard). Het is dan ook niet rendabel om kleine hoeveelheid pc’s te recyclen, De massa en het volume van de behuizing zal de verzendkosten niet dekken.

Hebt u een klein aantal pc’s, is de beste aanpak om ze uit elkaar te halen en aan ons de afzonderlijke componenten te verkopen. De behuizingen kunnen worden verkocht aan een plaatselijke schroothandel.

Als u een groot aantal pc’s (meer dan 1000 kg) transporteert wordt het goed koper. We kunnen zorgen voor een truck om de complete computers op te halen en breng ze naar onze faciliteit voor demontage. Maar we betalen meer voor gedemonteerde computers, zowel de transport en arbeid kosten zijn veel lager voor pc-componenten.

Stroomvoorziening

Voeding van de bovenstaande PC

 De voeding levert DC stroom van alle onderdelen van de pc. Het is een grote metalen doos met een aantal kleur gecodeerde draden aangesloten op de alle componenten in de PC. De voeding is zwaar ongeveer 2 kg vanwege de ijzerkern van de transformator. Als gevolg hiervan is dat het weinig waarde heeft en het is omvangrijk en zwaar. Hierdoor zorgt de voeding een vermindering de winstgevendheid van PC recycling.

moederboord

Moederboord

Het moederboord is het grote printplaat dat de onderdelen van de PC met elkaar verbindt. Alle componenten communiceren met elkaar via het moederboord. Het moederboord is rijk in waarde en heeft een aantal van de meest waardevolle onderdelen van de PC.

Het boord zelf heeft vele vergulde connectoren en pennen. Oudere en hoogwaardige moederborden (zoals die gevonden in servers, telecommunicatie apparatuur, of militaire testapparatuur), hebben vaak goud sporen in de componenten. Moederboorden zijn een van de meeste waarde volle delen van de PC.

Bevestigd aan het moederboord de processor en RAM kaarten. Deze bevatten het meest aan edelmetalen.

Waarschuwing: Op een moederboord zit meestal een batterij deze mag niet worden weggegooid. Batterijen bevatten giftige stoffen en moeten worden gerecycled. Batterijen moeten worden verwijderd voordat de transport plaats vindt, ze kunnen NIET voor recycling naar ons verstuurd worden.

We kopen moederboards voor ongeveer € 3,20 per kilo.

Processor

De processor is het brein van de PC. Het bevat miljoenen tot miljarden microscopische transistors en een paar honderd vergulde pinnen. Processor is een van de meest waarde volle onderdeel van de PC. Oudere processors zijn over het algemeen groter en hebben meer royale goud plating dan de meer moderne. 386/486 en Pentium chips zijn bijzonder waardevol. Meer informatie over 486 processor .

De processor is herkenbaar als een groot rechthoekig of vierkant chip die direct wordt aangesloten op het moederbord. Het is meestal de grootste chip in de pc. Op een processor zit vaak een warmteafleider die kan ook een kleine ventilator bezitten. Koellichamen zijn meestal van aluminium, die hebben weinig schroot waarde.

We kopen Processors van € 4 tot € 150 per kilo.

Bovenaanzicht van een processor zoals hij is aangebracht op het moederbord

Onderkant van de processor uit deze computer

 

RAM geheugenkaart

Ram kaarten

 

2 RAM kaarten in deze computer

RAM of Random Access Memory, de korte termijn geheugen van een computer. RAM-chips worden aangetroffen als een bank van lange, rechthoekige ‘mini circuit boards’, die is voorzien met talrijke geheugenmodules. Een computer kan 1 tot wel 8 RAM kaarten bevatten. De oudere RAM modules zijn algemeen kleiner, maar omvangrijker chips. De nieuwere modules zijn herkenbaar slanker. In tegenstelling tot processors, zijn wij soms in staat om meer te betalen voor nieuwe RAM-chips.

RAM-modules zijn klein, licht, maar waardevol. Het is zeer goedkoop om te verzenden en te verwerken.

Wij kopen meestal RAM kaarten voor € 18 per kilo

PCI-kaarten

PCI Boards gevonden in deze computer. Van links naar rechts: VGA Grafische kaart, perifere uitbreidingskaart (bijvoorbeeld voor een printer)

Aan de basis functionaliteit van een PC uit te breiden, zijn er extra printplaten doorgaans toegevoegd via de Peripheral Computer Interface. Deze platen voegen typisch netwerkconnectiviteit zoals via een modem of ethernet aansluiting, extra schijf-poorten via een SCSI of IDE-aansluiting, gewijd video hardware door middel van een videokaart, en vele anderen mogelijkheden.

Deze platen zijn waardevol doordat er edelmetaal sporen gevonden zijn in de componenten, alsmede de connector pinnen. Ze zijn over het algemeen vrij compact en licht.

PCI-kaarten zijn meestal de moeite waard € 6,50 per kilo. (de waarde is minder als er hoekijzers aan vast zitten)

drives

Disc Drives in deze computer. Van boven naar onder: Harde schijf, 3.5: Floppy Drive, dvd drive en cd drive.

Opslagstations moet in staat zijn gegevens op te slaan, over te dragen en lezen uit de computer. In de loop der jaren zijn kleiner en meer geavanceerde drivers ontwikkeld. De 5.25 “en 3.5” floppy disk drives waren de eerste die geplaatst werden, gevolgd door ZIP, CD, DVD, en nu Blu-ray-schijven. Deze drives, vooral de oudere, zijn omvangrijk en zwaar, zijn niet erg waarde vol. Dit komt voornamelijk door de behuizing en motoren en met slechts een kleine hoeveelheid edelmetaal bevattende printplaten.

Elke computer heeft ook een of meer harde schijven (HDD’s), die fungeren als de lange termijn geheugen voor de PC. Deze schijven hebben een aantal controlerende printplaten in de binnenkant, die enige waarde hebben. Ze zijn over het algemeen ook compacter dan de disk drives.

Connectie kabels

Verschillende kabels gevonden in deze PC

Al deze componenten worden bij elkaar gebracht door diverse interfacekabels zoals lint kabels met een groot aantal afzonderlijke draden, stroomkabels die bundels typisch 4 draden (en afkomstig uit de voeding), kleine controle draden die naar LED’s en schakelaars en eSATA kabels in meer moderne machines.

Deze kabels en draden bestaan ​​uit rubber beklede koperen kern. Koper is een redelijk kostbare metaal (veel, veel minder waard dan goud of zilver, maar meer dan staal en aluminium), zodat draden economisch gerecycleerd kunnen worden en voor wat winst kan realiseren.

Wij kopen Complete computers en onderdelen

We kopen computer componenten en hele computers en betalen u voor de edelmetalen (zoals goud, zilver en palladium) die er in gevonden zijn.

Check out wat voor computer schroot wij kopen .

Bel ons en zet uw “schroot om in geld”

+31 (0)88 4688 468

Laat ons een antwoord geven op uw vragen over uw goud, zilver, platina, palladium of elektronica-afval  en zorg te dragen voor transport en de betaling!  Voel je vrij om ons te e-mailen op: info@elephantrefinery.nl